Intimitet seksualitetens samspill

07.01.2024

Vis vi hele dagen går og er uoppmerksomme mot hverandre eller fiendtlige. kritiserer hverandre for feil og mangler  er det helt naturlig at de færreste av oss klarer å vri om "tenne brytern" og være spontant klar for sex når kvelden kommer. Å gi og få støtte, omsorg,tillit er bakteppe for å ville være hverandre nær. Deter lett å undervurdere samspillet en mandag kveld. At en varm klem eller noe annet som kulminerer i et seksuelt samspill. Det at dere lo sammen. kysset før dere dro på jobb. et stryk over ryggen når dere laget mat eller et ekstra langt blikket var starten på neste seksuelle møte. de enkle, omsorgfulle og det vennlige vi gjør for hverandre åpner opp for en mer intim utveksling. og impulsen oppsto dagen før. mørner og gjør oss tilknyttet hverandre. lager bro til det tilsynelatende spontane seksuelle samspillet. men vi trenger da å handle ved å skjekke ut hvor partneren er i lyst dansen.

Klart noen tenner på "straffe" sex. Mange ønsker også å tenne på partneren når ting er rolig, varmt og fint uten de store konflikter.

Make up sex (prøve å reparere med sex) Noen relasjoner er preget av utrygg tilknytning (traume bånd) hvor for noen sex er den eneste tilgjengelige kontakt måte. Sex for å være nærme hverandre i frykt for å bli avist og forlatt.

i parterapi kan vi undersøke parforholdet. oppdage samspillet, se og erfare andre måter å være sammen på for å skape et godt grunnlag for et sunt seksualliv og et velfungerende forhold. tillitsfullt, avslappende og nærende miljø for paret. Husk alle relasjoner er ikke like. 

sexologi.psykolog -terapi parterapi oslo samlivsterapi prepp kurs par-skjekk modumbad parkurs er jeg fastlåst med feil person? hvor ofte har par sex? seksuelle utfordringer seksuelle problemer. potens.