Parterapi

Trenger dere parterapi?

Ønsker dere å forstå hverandre bedre? Føler du deg misforstått av partneren din? Samlivsterapi kan hjelpe, slik at forholdet deres får muligheten til å utvikle seg i nye retninger og løse opp i gamle mønstre. Lær hvordan du og partneren din kan fungere bedre sammen. Få hjelp til å løse opp i relasjonsutfordringer. 

Handler ofte kranglene om det samme? Dersom dere begge er motiverte til å ta tak i forholdet deres, kan jeg anbefale dere å komme til en sorteringssamtale. Mange par venter lenge med å begynne i samtaleterapi. Alle perioder fra honeymoon-dagene til nesten slutt på kjæresteforholdet, er en passende tid for å begynne i parterapi. 

Det kan være en god og viktig investering å gå i parterapi uansett om utfordringene i relasjonen kjennes store eller små.


Hvordan formidle kjærlighet slik at din partner føler seg elsket? Mange par «snakker forbi» hverandre. Forstå hva DU kan gjøre.


Ta temperaturen på parforholdet med Parsjekken

Anbefales som start for parterapien. Parsjekk er opprinnelig et dansk konsept utviklet ved Center for familieutvikling, og passer for alle par som har lyst til å ta temperaturen på forholdet og hente ny inspirasjon. En Parsjekk gir innblikk i styrkene i forholdet, samt de utfordringer som typisk oppstår når man lever tett sammen over tid. Formålet er å hjelpe dere å styrke og vedlikeholde forholdet – i tide, og over tid.

1. Dere starter med å motta et online-spørreskjema som besvares individuelt.

2. Deretter får dere to samtaler med en parterapeut (kan eventuelt gjennomføres på én dag). I den første samtalen kartlegges styrkene og ressursene dere har som par. Samtidig ser vi på bekymringer og utfordringer dere opplever. I den andre samtaletimen forsøker vi å finne ut hvordan dere kan ta hånd om utfordringene på en god måte.

3. Etter andre samtale får dere som par en personlig feedbackrapport som dere kan benytte for å jobbe videre med forholdet på hjemmebane..

Samspillet

Mye står på spill når parforholdet sliter.Kom i gang med parterapi for å hjelpe dere å ta vare på og styrke parforholdet og oppleve mer nærhet til din partner.

Frogner eller Grünerløkka

Ønsker dere parterapi i Bygdøy alle 21 eller i Tromsøgata på Grünerløkka, så er jeg tilgjengelig begge steder på forskjellige dager i uken.

Online terapi

Jeg tilbyr online terapi for dere som ikke har mulighet til å møtes fysisk hos meg på Rodeløkka, eller på Frogner. 

I tillegg kan vi avtale hjemmebesøk med terapitimer, etter avtale. parterapi på nett

Har forholdet gått i stå?

Savner du/dere hvordan dere hadde det i starten av forholdet? Kommer kranglene oftere en tidligere? Eller er håpet på hvordan dere kan få det, det som holder dere sammen? Vi alle drømmer om et fantastisk parforhold, og sammenligner oss ofte med andre par vi tror har det godt hele tiden. Drømmeforholdet er ikke nødvendigvis så enkelt å få til – særlig ikke på egenhånd. 

Ønsker dere å få  opp øynene for hverandre på nytt, slik at dere kan komme nærmere hverandre? Ønsker dere støtte til å komme ut av det som kjentes så fastlåst og utfordrende? I terapi kan vi utvikle kommunikasjonsstilen deres.

Noen par opplever at terapi kan gjøre det enklere å snakke om det de kranglet om tidligere, på en trygg og god måte. 

Kjærligheten

Sitter dere på hver deres øy og vil at den andre skal lage broen til din øy? 

Parveileding kan på sitt beste forsterke alt det fine i forholdet, og gjøre det vanskelige mindre vanskelig.


Er dere i tidklemma?

Hverdagens forventinger krever sitt for oss alle. Hvordan kan man opprettholde kjæresteforholdet i en hektisk hverdag? 

Handler samtalene deres mest om praktisk planlegging.? Balansen mellom jobb, husarbeid, regninger, trening og muligens barn gjør det ofte slik at mange utsetter å pleie forholdet, og håper på at det skal ta seg opp igjen senere. Pardannelsen trenger vilje og kjærlighet. Den romantiske muskelen må også trenes kontinuerlig.

Det seksuelle samspillet

Ønsker dere at det seksuelle skal være en naturlig del av relasjonen deres? Lage et mønster der dere har omsorg for hverandre, stoler på hverandre og trøster hverandre. Hvor deres seksuelle samspill og den fysiske og følelsesmessige nærheten er til stede i forholdet. Mye ligger i det hverdagslige måten vi velger å møte hverandre på.  Likegyldighet, fiendtlighet og lite tilstedeværelse, er det motsatte av det som skaper dette nærende båndet til relasjonen.

Har dere opplevd utroskap?

Hvordan bygge tillit i forholdet etter et tillitsbrudd slik som utroskap? Føler du deg sviktet og redd for å miste partneren din? Er utroskapen tilgitt? Føler du at du ikke tror på at den andre ikke kommer til å være utro igjen.? 

Kanskje grensen for å oppleve sin partner som utro er lavere nå enn tidligere, ikke minst grunn av sosiale medier og den lette tilgang på muligheter for å la seg friste, eller trå over en grense i øyeblikket?

        "jeg makter ikke å legge bak meg at du var utro…           Jeg må bare innse at jeg ikke får til å stole nok på deg igjen ..."

Hvem vil jeg være i møte med en fristelse?

Svik, dobbeltspill, forræder, illojal, uærlig, falsk, løgn, usann, upålitelig...

Vilje og ønske om å gjøre det som trengs er avgjørende for resultatet, og relasjonens fremtid.Lengsler & Lidenskap

Ønsker dere mer lidenskap? Lengter dere etter mer begjær for hverandre. Savner dere den første tiden med masse sex og spenning? Eller er dere i starten av forholdet og baler med å forstå hverandre?


Forpliktelse

Vilje og kjærlighet. Å forplikte seg til relasjonen. Til å ville hverandre og investere i å være hverandres omsorgsfulle støttepartner. Valg og vilje.


Lengsler

Ønsker du dele dine drømmer og lengsler med partneren din? Plager det du lengter etter deg? 

Tiltrekning

Gjensidig tiltrekning. Utseende kan ha stor betyding for valg av partner. Hvor viktig er det for at relasjonen skal bli langvarig og sterk?

Vennskap

Vennskap er grunnmuren, sies det om parforholdet. Hvordan skape et god samliv etter at forelskelsen har lagt seg?

Intimitet

Intimiteten er limet til parforholdet sies det. Nærhet og intimitet. Parterapi kan være en god start for å utvikle intimiteten i relasjonen. 

Tillit

Tillit og omsorg, er viktige ingredienser i varme velfungerende relasjoner. Parterapi kan være en god start for å gjenoppbygge skadet tillit. Utvikle tryggere tillitsbånd, eller definere hva tillit betyr for dere.

Personlighet

Klikk her for å begynne å skrive. Eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor.

Kjærlighet og Vilje

Å velge hverandre. Å ville den andre godt. Uten vilje - ingen varm relasjon.

Omsorg

Omsorg er det motsatte av apati. Det motsatte av likegyldighet. Omsorg er en tilstand av at noe/noen er av betydning. Menneskelig ømhet. omsorg for oss selv og for den andre.

Tilknytningsstil


Sårbarhet


Sex og nærhet

Sex eller spekteret av fysisk intimitet, Alt fra enkle berøringer, holde rundt hverandre, til samleie, eller kun delene dere ønsker i den gitte situasjon 

Vedlikehold


Parsjekk

Parsjekk er opprinnelig et Dansk konsept utviklet ved Center for familieutvikling, og passer for alle par som har lyst til å ta temperaturen på forholdet og hente ny inspirasjon. En parsjekk gir innblikk i styrkene i forholdet, samt de utfordringer som typisk oppstår når man lever tett sammen over tid. Formålet er å hjelpe dere å styrke og vedlikeholde forholdet – i tide, og over tid.


1. Dere starter med å motta et online-spørreskjema som besvares individuelt.

2. Deretter får dere to samtaler med en veileder (kan eventuelt gjennomføres på én dag). I den første samtalen kartlegges styrkene og ressursene dere har som par. Samtidig ser vi på bekymringer og utfordringer dere opplever. I den andre samtale timen forsøker vi å finne ut hvordan dere kan ta hånd om utfordringene på en god måte.

3. Etter andre samtale får dere som par en personlig feedbackrapport som dere kan benytte for å jobbe videre med forholdet på hjemmebane.

Krangler

Krangler dere mye? Kanskje er det ikke konflikt som er problemet, men at en eller begge partnere stadig går rundt og føler seg misforstått, eller oversett. Kanskje føler du at du mangler kontakt med hva som foregår på innsiden hos partneren din?

Har dere havnet i en dynamikk, der en eller begge har blitt raskere til å uttrykke irritasjon, tristhet, likegyldighet eller sinne? 

Mange par benytter terapi på grunn av konflikt over økonomi; forvaltning av tid og ressurser, barneoppdragelse, pengespill, eller bruk av rusmidler. Parterapi tilbyr en demokratisk plattform som kan hjelpe årsaken til tillitsbrudd og problemer ved at begge partnere får anledning til å uttrykke sårbarhet.
Den vonde stillheten

Mange par strever med krangling, mangel på kommunikasjon og heller vond stillhet, (store) forskjeller i personlighet, tidsklemme og arbeidsfordeling, utroskap og løgn, dårlig kommunikasjon, traumer, ensomhet i parforholdet eller utfordringer med fysisk nærhet og sex.


Barn

Ønsker om famile og barn?

Har dere barn eller opplever dere ufrivillig barnløshet?

Holder dere sammen kun for barnas skyld?

Passer du på meg?

Kanskje har noe i par- eller familiedynamikken endret seg, men du klarer ikke sette fingeren på problemet? Eller kanskje du ikke lenger føler deg så trygg med partneren din som du gjorde før?Viser en, eller begge dårlige vaner under en konflikt?

Føler du på at du stadig føler deg misfornøyd med partneren din, men du vet ikke helt hvorfor og det gir deg dårlig samvittighet?

Eller du er lei av å si unnskyld stadig vekk? Dette er tegn på dysfunksjonelle mønstre. Det betyr ikke at noen har skyld i dette, men at forholdet trenger en justeringKjærlighetspråket


Når vi er nyforelsket sier vi ofte at vi er så like hverandre. forelskelsen gjør det lett å være omsorgsfull og ville glede den andre. Vi blir velvillige til å ville forstå, lytte og ta partnerens behov seriøst. behovene våre kan virke som de flyter sammen og noen ganger er det ikke lett å skille hva som er mitt og partnerens ønsker. Vi tror at det som gjør oss varme og får oss til å føle oss elsket og "holdt rundt" er det samme som partneren vår ønsker seg.(med unntak av alle de som allerede fra starten av forelskelses perioden opplever partneren som veldig annerledes seg selv.Mange par stiller seg ikke spørsmål som "passer vi sammen"? forelskelsen er nok for mange i førsten men hva skjer når hvetebrød dagene er over? Da kan innsikt i de forskjellige kjærlighetsspråkene nære forholdet på nytt eller tydeliggjøre kjærlighetsspråkenes utfordringer.

1. Fysisk kontakt 2. Bekreftende ord 3. Kvalitetstid 4. Å gi/motta gaver 5. Gode gjerninger.I kjærligheten starter et hvert menneske fra begynnelsen

Denne begynnelsen er det forholdet mellom to mennesker som vi kaller omsorg. Selv om det går utover følelsene, så starter det der. Det er følelse som betegner et forhold av betydning, idet den annens eksistens angår deg. Det er et forhold man vier seg til, i sin endelige form er det vilje til å fryde seg over eller i siste instans lide for den andre. Søren Kierkegaard/Rollo May. Vi kan stole på meningen i vårt mellompersonlige univers og at den menneskelige bevissthet prinsipielt kan komme i kontakt med den mening.


Tilknytning


Kontakt

Send meg dine/deres kontaktdetaljer og jeg vil ta kontakt med deg så raskt som mulig.

Tillit & Sexliv

Relasjonen trenger å skape en betraktelig høy grad av mental, følelsesmessig og fysisk tillit til hverandre. Mange i dagens samfunn er opplært fra porno "sex" og tilfeldige seksuelle møter, uten høy grad av emosjonell tilknytting. Flere par opplever at de ikke veit hvordan de kan tenne på samme person over tid. Når forelskelsen faller til ro og vi opplever at vi er trygge i forholdet, sier mange at de sliter med lyst, tenning, spenning, eller opplever at de blir avvist mye av partneren. Noen sier "hodet" vil, men finner ikke PÅ-bryteren i kroppen og finner unnskyldninger for å utsette de seksuelle møtene i forholdet. Mange kjenner på dårlig samvittighet ovenfor partneren og lurer på om det er noe galt med sin egen seksualitet. For mange kan sex bli en plikthandling, som fremtvinges i frykt for å miste partneren i stedet for en varm, nærende, intim, "morsom" eller deilig del av et seksuelt samspill med din utvalgte. Er dere vant til å tennes av jakten, spenningen, avvisning, "hot & cold" forhold? 

Ønsker dere å utvikle seksualiteten deres og tennings mønstrene deres? Nær sex innebærer sårbarhet. I et trygt og varmt forhold, er tillit et bakteppe som gjør at vi tør å komme nærmere hverandre intimt. For mange oppleves dette som en annen måte å være seksuell nær andre enn singellivets jakt dager.